İZMİR / ÇEŞME - 15 Eylül Mustafa Çapkan İlkokulu

Ock

1/A sınıfı öğrencileri ve velileri öğretmenleri Zeynep BEYTAŞ ile karne günü heyecanı yaşadılar.

Ock

Anasınıfı öğlen grubu öğrencilerimiz öğretmenimiz Ceyda ÇITAK ile karne günü heyecanını paylaştılar.

Ock

Anasınıfı sabah grubu öğrencilerimiz öğretmenimiz Sevgi BARUT ile karne günü heyecanı yaşadılar.

Ock

4/A ve 4/B sınıfı öğrencileri öğretmenleri İlknur DELLAL ve Bengü DOĞRUYOL rehberliğinde Çeşme Meteoroloji İstasyonunu ziyaret edip bilgi aldılar.Ayrıca sakız ağaçları üretim alanını gördüler.

Ock

15 Eylül Mustafa Çapkan İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileri ile Yahya Kerim Onart Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi' nde atölye çalışmalarına katıldılar.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği 15 Ocak 18 Ocak Dönem Sonu Faaliyet Haftası etkinlikleri velilerimizinde desteğiyle okulumuz öğrencileri tarafından yaparak yaşayarak, uygulayarak, eğlenerek, öğrenerek devam ediyor.Desteğini eksik etmeyen okul aile birliğimize ve tüm velilerimize çok teşekkür ediyoruz.

Ock

Dilimizin Zenginleri Projesi kapsamında Dede Korkut Hikayeleri ile ilgili Ocak ayı çalışmalarımızı sergiledik.Okulumuzda düzenlenen Ocak ayı hikaye yazma yarışması 1.si 3/C sınıfı öğrencisi Asiye Zülal SABANCI isimli öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Ara

Okulumuz 4. sınıf öğrencileri okulumuz müdür yardımcısı Harika EYMÜR,öğretmenlerimiz Bengü DOĞRUYOL, İLKNUR DELLAL ve seramik kursu öğretmenimiz ile birlikte Uzunkuyu Köstem Zeytinyağı Müzesi gezisi yaptılar.

Ara

Okulumuz öğrencileri ÇEVRE DOSTU 1000 OKUL PROJESİ kapsamında olduğumuzu her daim bizlere kanıtlıyorlar. Çevreye duyarlı ÇEVRECİ SÜPER KAHRAMANLARIMIZ  günden güne çoğalarak rozetlerini almanın haklı gururunu yaşıyorlar. Bu duyarlılıklarının devamını ve herkese örnek olmasını diliyor onları tebrik ediyoruz.

Ara

Hayatın Anlamı Kitap Projesi Çeşme'de başladı.
Çeşme kaymakamlığı himayelerinde yürütülecek olan Hayatın Anlamı Kitap Projesi 7 Mart 2023 tarihinde Ilıca Otelde düzenlenen görkemli bir programla Çeşmeli kitapseverlere tanıtıldı.
Yalnızlığını bırak
Hayaller seni bekliyor bak
Geleceğe bir iz bırak Hayatın Anlamıdır Kitap dedi.

Çeşme Kaymakamlığı tarafından yürütülen Hayatın Anlamı Kitap Projesi okulumuzda okuma saati ile öğrencilerimizi hayalleriyle buluşturuyor.Hayalleri ile buluşan öğrencilerimiz www.hayatinanlamikitap.com sitesine okudukları kitapları girerek geleceğe iz bırakmaya devam ediyorlar. Bu kapsamda Ekim Ayı Kitap Okuma Değerlendirme Sonucu Kademelerine göre kriterlere uyararak ilçe üçüncüsü olan 4. sınıf öğrencimiz Çınar BASKICI ve Kasım Ayı Kitap Okuma Değerlendirme Sonucu Kademelerine göre kriterlere uyarak ilçe üçüncüsü olan 3. sınıf öğrencimiz Samet ÇİNER öğrencilerimizi okulumuzu gururlandırdıkları için gönülden tebrik ediyoruz.

Ara

Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul öncesinden ortaöğretime kadar çocuklarımızın geleceğe güvenle adım atmaları, fiziksel, bilişsel ve sosyal yönden gelişimlerininen iyi şekilde sağlanması için Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendi himayelerinde başlatıldı. Ulusal ve uluslararası standart ve şartlara göre güvenilir gıdaya erişim süreçlerinin yönetilmesi amacıyla çocuklarımıza güvenilir ve kaliteli gıda servis edilen ortamların geliştirilmesi öğrenci,öğretmen,veli ve diğer paydaşların katılımı ile programın etkinliğinin artırılması,sunulan şartların sürekliliğinin sağlanması ve geliştirilmesi,sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılmasının teşvik edilmesi,obezite ile mücadele,gıda güvenliği,gıda güvencesi ve sunulan gıdanın kalitesi konularında farkındalığın arttırılması yönünde faaliyetler planlanmaktadır.

Bakanlığımıza bağlı resmi ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane,kantin,kooperatif,kafeterya,büfe,çay ocağı gibi gıda işletmelerinde öğrencilerimize servis edilen yiyeceklerin öğrencilerimizin fiziksel gelişimlerine ve öğrenme süreçlerinde etkisi olduğu bilinmektedir. Bu kapsamda okul ve kurumlarda gıda güvenliği, yeterli ve dengeli beslenme konularında farkındalık oluşturmak hedeflenmektedir.

Ara

Karlar Ülkesi Kar Partisi adlı tiyatro oyununu öğrencilerimiz keyifle ve heyecanla izlediler.

Ara

Dilimizin Zenginleri Projesi kapsamında okuduğumuz şiirden anlamını bilmediğimiz üç kelimeyi bulup, bu üç kelimeyi tek cümlede kullanıp afiş hazırladık.

Ara

Eğitimci yazar Gürkan KAP,okulumuzda minik okurlarla buluştu.Öğrencilerimize yazarlık atölyesi çalışması yaptı.Söyleşiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan ÇÖKER ve Arzu GÜLERYÜZ MARAŞLI Hanımefendi katıldılar.

Ara

Anasınıfı sabah grubumuzun sevgi iyileştirir biraz empati ile her şey mümkün etkinliği.